“ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ”

Αφηγηματικό θέατρο για μικρούς και μεγάλους πάνω στο διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού
«Το μόνον της ζωής του ταξείδιον»

2005

tajidi2

Η συγκεκριμένη διασκευή δίνει βαρύτητα στο λόγο. Αλλά επιλέγει μόνο τη δημοτική γλώσσα για να έρθει πιο κοντά στους μικρούς θεατές. Δεν ξεχνά και το εικαστικό μέρος της παράστασης που γίνεται για να υποστηριχθεί θεατρικά το αριστουργηματικό αυτό ΠΑΡΑΜΥΘΙ του Γ. Βιζυηνού, ο οποίος υπήρξε εισηγητής του νεοελληνικού ηθογραφικού διηγήματος – διηγήματος που δεν μένει στην περιγραφή αλλά διεισδύει στο ψυχολογικό βάθος των προσώπων.
Όλη η αφήγηση, που γίνεται στην παράσταση, όπως και στο διήγημα, στο πρώτο πρόσωπο – από έναν ενήλικα αφηγητή που ξαναγυρνά στις μνήμες της παιδικής του ηλικίας με κεντρικό πρόσωπο αναφοράς τον παππού του – είναι ένα όμορφο ΠΑΡΑΜΥΘΙ γεμάτο από πολλά άλλα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ για μικρούς και μεγάλους.
Είναι η ιστορία της ζωής ενός καλοσυνάτου παππού που καταφεύγει στα παραμύθια, που τα πιστεύει σαν πραγματικότητα, για να μπορέσει να ξεφύγει από τα όχι και τόσο ευχάριστα βιώματά του. Έτσι οι ακροατές με τη βοήθεια της θεατρικής σκηνής, μαζί με τον καλοσυνάτο αυτόν παππούλη και τον εγγονό του, ταξιδεύουν σε «μέρη άγνωστα κι αλαργινά που δεν τα βάνει ο νους του ανθρώπου».
Σε ένα υπέροχο θεατρικό ταξίδι.

Θωμάς Καντιφές

ταξιδι1
Αθανασία Κώστα, Θωμάς Καντιφές

 

ΔΙΑΣΚΕΥΗ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Θωμάς Καντιφές

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ:
Πόπη Τσιμπισκάκη

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Μαρία Καντιφέ

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ:
Μίλτος Εμμανουήλ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ:
Νίκη Πετράκη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΧΟΥ:
Ζαμπία Τριπολιτάκη

ΜΙΞΗ ΗΧΟΥ:
Ζαχαρίας Αρχοντάκης

Β. ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ:
Μαρία Καντιφέ

Αφηγείται ο Θωμάς Καντιφές
Χορεύει η Αθανασία Κώστα