ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:  Παράταση εγγραφών έως Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου!!

Εγγραφές Α’ Έτους 2018-19

Ημερομηνίες εγγραφών: 1 Ιουλίου – 10 Σεπτεμβρίου 2018:

Κατεβάστε εδώ την αίτηση εγγραφής για το έτος 2018-19: Αίτηση-εγγραφής-2018 φορμα

LOGO3

«Η διδασκαλία στις τέχνες είναι μια δουλειά που χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και αφοσίωση. Να εντοπίσεις την ατομικότητα, να κρατήσεις ζωντανή τη φλόγα, να τη βοηθήσεις να αναπτυχθεί. Να βγάλεις από τη μέση τα εμπόδια, να εξευγενίσεις την αισθητική, να παλέψεις με τις κακές συνήθειες, με την ωραιοπάθεια. Να ζητήσεις, να επιμείνεις, να απαιτήσεις. Να είσαι τρυφερός προς τον μαθητή, αλλά και αυστηρός. Να κρατάς αδιάκοπα ζωντανό το ενδιαφέρον του προς το ανθρώπινο υλικό. Να του προσφέρεις τις καλύτερες ιδέες σου. Με χαρά και με φροντίδα να παρακολουθείς την παραμικρή του πρόοδο… Σε όλα αυτά βρίσκεται ο σπόρος του θεάτρου, η βαθύτερη ουσία του… Είναι απολύτως αναγκαίο αυτοί οι νέοι να έχουν συνεχή και αδιάκοπη πίστη σε αυτό που έχουν αποφασίσει να αφιερώσουν τη ζωή τους… και στον καθένα από αυτούς πρέπει να δοθεί η μέγιστη προσοχή… Μόνο μέσα από αυτούς, μέσα από τα νιάτα της Σχολής, μπορεί το θέατρο να αναγεννηθεί.».
Νεμιρόβιτς Ντάντσενκο (1858-1943)
συνιδρυτής Θεάτρου Τέχνης της Μόσχας,
για τη διδασκαλία της υποκριτικής.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Η αγάπη μας για το θέατρο και η ανάγκη μας να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι, μας οδήγησε τον Οκτώβριο του 2014 στη δημιουργία μιας θεατρικής σχολής στο Ρέθυμνο την οποία ονομάσαμε “Σχολείο Θεάτρου”. Ο στόχος μας είναι η εκπαίδευση, ανθρώπων όλων των ηλικιών που αγαπούν το θέατρο, μέσα από  μαθήματα που καλύπτουν όλους τους τομείς της πολύπλευρης αυτής τέχνης που έχει ως βασικό εργαλείο τον ίδιο τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του.  Διευθύντρια και “δημιουργός” του “Σχολείου” είναι η ηθοποιός Μαρία Καντιφέ, η οποία είναι και η κύρια εκπαιδεύτρια. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί – συνεργάτες είναι αναγνωρισμένοι άνθρωποι του θεάτρου από όλη την Ελλάδα, χρόνια εξειδικευμένοι στο αντικείμενο που διδάσκουν, οι οποίοι έχουν την ίδια αγάπη για το θέατρο και για την μετάδοσή του στους νέους ηθοποιούς πράγμα που το αποδεικνύει η εμπειρία τους και η συμμετοχή τους στα μεγαλύτερα σχολεία της χώρας (Εθνικό Θέατρο, δραματική σχολή Κ.Θ.Β.Ε. κ.α.).

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

Η φοίτηση στο “Σχολείο Θεάτρου” είναι τριετής και ο κύκλος σπουδών κάθε έτους διαρκεί από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο. Για να πάρει κάποιος μαθητής την τελική βεβαίωση σπουδών θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τα μαθήματα και των τριών ετών. Τα μαθήματα αφορούν ενήλικες και δεν είναι απαραίτητη κάποια θεατρική εμπειρία για να ξεκινήσει κάποιος τη φοίτησή του στο “Σχολείο”.  Οι εγγραφές συνήθως γίνονται κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού (δημοσιοποιούνται ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο και στο διαδίκτυο).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ο κύριος κορμός των μαθημάτων είναι ο εξής: Υποκριτική, Δημιουργία ενός Ρόλου, Αυτοσχεδιασμός, Κίνηση – Χορός, Σωματική Έκφραση, Ιστορία Θεάτρου, Σκηνική Αντίληψη, Ορθοφωνία, Ρυθμολογία.

Τα μαθήματα κάθε έτους γίνονται 2 μέρες την εβδομάδα από 3 ή 4 ώρες  (ανάλογα με την ποσότητα των μαθητών που φοιτούν). Την μία μέρα γίνεται το μάθημα της υποκριτικής ενώ την δεύτερη πραγματοποιείται κάποιο από τα υπόλοιπα μαθήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Το τελικό πρόγραμμα δίνεται στους μαθητές στην αρχή κάθε χρονιάς. Τα μαθήματα ξεκινάνε στις 8μ.μ. ή στις 9μ.μ. αναλόγως το πρόγραμμα.

 

Ενδεικτικά τα μαθήματα και οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στα  έτη 2014-15 , 2015-16, 2016-17, 2017-18

Υποκριτική, Δημιουργία ενός Ρόλου, Σκηνική Αντίληψη, Αυτοσχεδιασμός:  Εκπαιδεύτρια – Μαρία Καντιφέ (ηθοποιός)

Κίνηση – Χορός: Εκπαιδεύτρια – Αθανασία Κώστα (Χορογράφος, ηθοποιός)

Ιστορία Θεάτρου, Σωματική Έκφραση: Εκπαιδευτής – Θωμάς Καντιφές (Σκηνοθέτης, ηθοποιός, σκηνογράφος)

Ορθοφωνία: Μαρία Καντιφέ, Ταξιάρχης Χάνος (Δάσκαλος φωνητικής στο Κ.Θ.Β.Ε, ηθοποιός και μόνιμο στέλεχος του Εργαστηρίου Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά)

Ρυθμολογία: Γιάννης Παπατζανής (Μουσικός)

Δρόμοι Υποκριτικής: Πασχάλης Τσαρούχας (ηθοποιός)

Body Expression και ελευθερία του σώματος: Martina Sagmeister (χορογράφος)

Τραγούδι: Θανάσης Παπαθανασίου

Σωματική Έκφραση και Danza Vitale: Susana Noemi Abigador

Η δύναμη της φωνής: Μάρθα Φριντζήλα

Θερινό Σχολείο Θεάτρου

Από το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε το Θερινό Σχολείο Θεάτρου, μία προέκταση της εκπαίδευσης του Χειμερινού Σχολείου.

Κατά τη διάρκεια των θερινών μαθημάτων 2017 δίδαξαν οι:

Δημήτρης Καταλειφός: Υποκριτική
Martina Sagmeister: Γλώσσα και ελευθερία του σώματος

Κωστής Καπελώνης: Υποκριτική

 

2017- 2018 Εγγραφές – Πρόγραμμα – Εκπαιδευτές

Εγγραφές νέου έτους

Οι εγγραφές για το Α’ έτος 2018-19 θα πραγματοποιηθούν την περίοδο από την 1 Ιουλίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Διαδικασία εγγραφής

Α’ φάση:   Όποιος επιθυμεί να εγγραφεί θα πρέπει να συμπληρώσει την παρακάτω αίτηση και να την καταθέσει ηλεκτρονικά στο info@theatrikosperiplous.gr έως και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Β’ φάση:   Μετά την κατάθεση της αίτησης, η γραμματεία του Σχολείου Θεάτρου θα επικοινωνήσει μαζί σας τηλεφωνικά για να σας ενημερώσει για την μέρα και την ώρα που θα γίνει η προσωπική σας συνέντευξη – συζήτηση – γνωριμία με την διευθύντρια του Σχολείου, Μαρία Καντιφέ.

Για τη δεύτερη φάση θα σας σταλεί ένας μονόλογος, τον οποίο θα πρέπει να μελετήσετε και να παρουσιάσετε κατά τη διάρκεια της προσωπικής σας συνάντησης.

Γ’ φάση:   Μόλις ολοκληρωθεί η συνέντευξη και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα θα μπορείτε να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας στο Σχολείο Θεάτρου και να πάρετε το πρόγραμμα και τον κανονισμό σπουδών του Α’ έτους 2018-19.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων. Αν κάποιος από τους ενδιαφερόμενους δεν εμφανιστεί στη Β’ φάση η εγγραφή του δεν θα θεωρείται έγκυρη.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες. Έπειτα από συνεννόηση με γονείς/κηδεμόνες υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν δεκτοί έφηβοι άνω των 16 ετών.

 

 

Κατεβάστε εδώ την αίτηση εγγραφής για το έτος 2018-19: Αίτηση-εγγραφής-2018 φορμα

 

Πρόγραμμα

Τα μαθήματα του Α’ έτους θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου 2018.  Το πρόγραμμα του τριμήνου θα δοθεί στους εκπαιδευόμενους μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους.

 

Εκπαιδευτές 2018-19

Οι κύριοι εκπαιδευτές, όπως και στα προηγούμενα έτη, θα είναι η Μαρία Καντιφέ, η Αθανασία Κώστα και ο Θωμάς Καντιφές. Οι εξωτερικοί συνεργάτες που θα παραδώσουν μαθήματα και στο Α’, Β’ και Γ΄ έτος 2018-19 θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Θεατρικός Περίπλους: Κουρμούλη 127, Ρέθυμνο

Τηλέφωνο γραμματείας “Σχολείου Θεάτρου”: 6943688972 (ώρες επικοινωνίας: 12.00 – 15.00 & 18.00 – 21.00)

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

6. IMG_5482

 

IMG_2388 - Copy

25-05-15 (157)

multy - Copy

2

02-05-15 (27)

IMG_1083

IMG_4452 - Copy