Οδηγίες για τον Covid19 και την παρακολούθηση παραστάσεων

COVID19:

Το θέατρο του Θεατρικού Περίπλου λειτουργεί σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, έπειτα από τις τελευταίες οδηγίες ως Covid Free χώρος:

Για την είσοδό σας είναι απαραίτητο να έχετε:

ΕΝΗΛΙΚΕΣ:
– Εάν είστε εμβολιασμένοι: το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας και την ταυτότητά σας ή άλλο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (είναι απαραίτητο να έχουν συμπληρωθεί 14 μέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού)
– Εάν έχετε νοσήσει: πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν) και την ταυτότητά σας ή άλλο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας

ΠΑΙΔΙΑ:
– Οι ανήλικοι 4 έως 17 ετών, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση αρνητικού Self test (αυτοδιαγνωστικού ελέγχου) που έχει γίνει έως 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη παράσταση.

 

– ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους θεατές άνω των 4ων ετών.“Covid…free;”

Με πολύ ανυπομονησία και ενθουσιασμό ετοιμάζουμε την καινούρια μας παράσταση, τη «Σταχτοπούτα», και ήδη μετράμε αντίστροφα τις μέρες που θα γίνει η πρεμιέρα και ο Θεατρικός Περίπλους θα μοιραστεί ξανά μαζί με όλους εσάς τη ζεστή ατμόσφαιρα των γιορτινών ημερών… Με όλους εσάς… Έτσι θεωρούσαμε, πριν την αλλαγή των μέτρων… Το θέατρο μας την προηγούμενη περίοδο λειτούργησε ως μεικτός χώρος και ο στόχος ήταν έτσι να παραμείνει και για έναν αριθμό παραστάσεων της νέας μας παραγωγής θεωρώντας το ως την πιο «δίκαιη» λύση μέσα στις συνθήκες που επικρατούν… Τα πράγματα όμως άλλαξαν, και δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε τις τελευταίες οδηγίες που δίνουν πρόσβαση στο θέατρο μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Όμως πιστεύουμε ότι ο διαχωρισμός και ο αποκλεισμός με αυτόν τον τρόπο μιας ομάδας συνανθρώπων μας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τουλάχιστον με τη χρήση των rapid τεστ που ίσχυε ως τώρα, χωρίς να σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε κάποιο μέτρο ως ιδανικό, ο καθένας είχε το δικαίωμα της επιλογής που τώρα στερείται. Και το στερείται ακόμα πιο παράλογα στους χώρους ψυχαγωγίας όπως τα θέατρα και οι κινηματογράφοι που είναι τόσο εύκολο να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Μέσα από το κείμενο αυτό εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για αυτόν το διαχωρισμό και ζητάμε να επανέλθουν τα μέτρα τουλάχιστον στο προηγούμενο στάδιο μέχρι να έρθει η στιγμή να εξαλειφθούν τελείως. Να ξανασκεφτούμε όλοι μας τη σημασία και την αξία της ελευθερίας , της ισότητας και της ανθρωπιάς που φέρνουν αυτές οι μέρες των Χριστουγέννων που πλησιάζουν. Είμαστε όλοι στην ίδια θέση, σε δύσκολη θέση… Ας είμαστε ενωμένοι.

Θεατρικός Περίπλους

Υ.Γ. Όλος ο θίασος του Θεατρικού Περίπλου είμαστε εμβολιασμένοι από δική μας επιλογή. Από δική μας επίσης επιλογή, για τη μεγαλύτερη ασφάλειά μας, κάνουμε όλοι 1-2 rapid test την εβδομάδα. Η ελευθερία αυτή της επιλογής είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να μπορούμε να έχουμε όλοι μας…