Το Θέατρο του Θεατρικού Περίπλου ανοίγει ξανά…

Ο Θεατρικός Περίπλους από τον Μάρτιο του 2020 έχει διαμορφώσει τη λειτουργία του παρακολουθώντας τις εξελίξεις  της πρωτοφανούς αυτής συνθήκης που υφίσταται ολόκληρος ο πλανήτης. Με πρωταρχική επιθυμία την ασφάλεια όλων και τον σεβασμό στους κανόνες που θεσπίστηκαν από την Πολιτική Προστασία για τον Covid19 ανέστειλε τη λειτουργία των θεατρικών παραγωγών που είχαν προγραμματιστεί για την Άνοιξη και τους πρώτους μήνες του Καλοκαιριού. Ταυτόχρονα τα μαθήματα του Σχολείου Θεάτρου συνεχίστηκαν διαδικτυακά, μέσα από μια ειδική εκπαιδευτική πρακτική,  και ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια.

Οι, ολοένα μεταβαλλόμενες, συνθήκες  μας επέτρεψαν τελικά το Καλοκαίρι, σε ανοιχτούς χώρους και με περιορισμένο κοινό,  να ανεβάσουμε την παράσταση του «Κατσούρμπου», η οποία ετοιμαζόταν ολόκληρη τη χρονιά – πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την καραντίνα καθώς και μία παράσταση παιδικού θεάτρου.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε όλους τους τομείς και ειδικά στον τομέα του Πολιτισμού, ο Θεατρικός Περίπλους έχει επιλέξει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει ζωντανό το κομμάτι του Θεάτρου το οποίο, για περισσότερο από 30 χρόνια τώρα, υπηρετεί πιστά και με σεβασμό στην πόλη του Ρεθύμνου.  Έτσι αποφασίζει , σεβόμενος και ακολουθώντας απόλυτα όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και όλες τις οδηγίες, ώστε να αισθανόμαστε όλοι ασφαλείς, να ανοίξει ξανά το θέατρο της οδού Φρυγανάκη και να προχωρήσει στον προγραμματισμό των παραστάσεων για το Χειμώνα 2020-21.

Οι παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί έως τώρα είναι οι εξής:

  • «Κατσούρμπος» (17,18 και 24,25 Οκτωβρίου), σε σκηνοθεσία Μαρίας Καντιφέ (επανάληψη)
  • «1,2,3 Γουρουνάκια στο σακί» ,για παιδιά από 2 έως 6 ετών (Δεκέμβριος 2020) (επανάληψη)
  • «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», (Δεκέμβριος 2020 – Ιανουάριος 2021)

Ο Θεατρικός Περίπλους έχοντας σαν προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων λαμβάνει τα παρακάτω μέτρα προστασίας:

  • Προπώληση θέσεων για αποφυγή συνωστισμού.
  • Κάλυψη του 65% των θέσεων ώστε οι θεατές να κάθονται με τις απαραίτητες αποστάσεις (το ποσοστό ορίζεται ακολουθώντας τους όρους της ζώνης 1 στην οποία βρίσκεται το Ρέθυμνο σύμφωνα με το ΦΕΚ της 13/10/20.)
  • Αερισμός της αίθουσας με φυσικό τρόπο.
  • Απολύμανση όλων των χώρων του θεάτρου πριν και μετά από κάθε παράσταση.
  • Χρήση μάσκας από όλα τα μέλη του θεάτρου που έρχονται σε επαφή με το κοινό (στην είσοδο, στην ταξιθεσία κ.λ.π.).
  • Αντισηπτικά τζελ σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.
  • Ειδικά μέτρα από τους υπεύθυνους του χώρου κατά τη διάρκεια της εισόδου και της εξόδου του κοινού για την αποφυγή συνωστισμού.

Σημ1.: Σύμφωνα με το ΦΕΚ της 13/10/20 η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το κοινό κατά την είσοδο, έξοδο αλλά και κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Σημ2.: Κατά τη διάρκεια της παράστασης του “Κατσούρμπου” οι ηθοποιοί φορούν μάσκες/προσωπίδες ακόμα και πάνω στη σκηνή.

Ζητάμε και την δική σας συμβολή και κατανόηση ώστε να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα, για να μπορέσουμε να περάσουμε ακίνδυνα αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Με στόχο έναν ενεργό και ασφαλή θεατρικό χειμώνα

θα σας περιμένουμε…

Θεατρικός Περίπλους

Στηρίξτε μας με μία δωρεά