Category: Uncategorized

Σταχτοπούτα

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι μαγικά!!!

Διασκευή Κειμένου – Σκηνοθεσία: Θωμάς Καντιφές

Μουσική: Θανάσης Παπαθανασίου

 

 

“Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα”, προβολή διαδικτυακής παράστασης

Προβολή μιας εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακής παράστασης:
«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Λόρκα από το «Σχολείο Θεάτρου» του Θεατρικού Περίπλου.

Η καραντίνα μπορεί να κράτησε μακριά τους ανθρώπους από τις συνήθειες και τα ενδιαφέροντά τους, αυτό όμως δεν ισχύει για τους σπουδαστές του «Σχολείου Θεάτρου» του Θεατρικού Περίπλου.
Τα θέατρα και οι δραματικές σχολές παρέμειναν κλειστές για πολλούς μήνες στη διάρκεια της καραντίνας. Το «Σχολείο Θεάτρου», όμως, επέμεινε και αντιστάθηκε δυναμικά στην αδράνεια που δημιουργούσε η καραντίνα κατορθώνοντας κάτι μοναδικό: δημιούργησε μια παράσταση εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακά.
Όλοι οι σπουδαστές έφτιαξαν ο καθένας και η καθεμία τη δική τους μικρή θεατρική σκηνή στον χώρο του σπιτιού τους, από την οποία εξερευνούσαν για περισσότερο από 8 μήνες τον κόσμο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και το περιβάλλον στο οποίο εκτυλίσσεται ένα από τα αριστουργήματά του, «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», καταλήγοντας σε μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε διαδικτυακά και προβλήθηκε στα πλαίσια των εξετάσεων του Γ’ έτους του «Σχολείου Θεάτρου» σε περιορισμένο κοινό.

Το «Σχολείο Θεάτρου» και ο Θεατρικός Περίπλους σε συνεργασία με την Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου, θέλοντας να μοιραστούν αυτή την υπέροχη εμπειρία, αποφάσισαν να προβάλλουν την παράσταση σε μία δια ζώσης συνάντηση, την
Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, ώρα 21:00
στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, η είσοδος θα γίνεται μόνο με ειδικές προσκλήσεις.

 

Συντελεστές:
Διδασκαλία – Συντονισμός: Μαρία Καντιφέ
Μουσική: Βαγγέλης Λινοξυλάκης

Δούλα: Φωτεινή Καραγκαδάκη (Α’ Έτος)
Πόνθια: Άννα Τζανιδάκη (Δ’ Έτος)
Αδέλα: Μαριάννα Φωτοπούλου (Β’ Έτος)
Μαρτύριο: Νικολέτα Μητσοπούλου (Β’ Έτος)
Μαγδαλένα: Νικολέτα Μακρυγιάννη (Β’ Έτος)

Αγκούστιας: Μαρίνα Νικάκη (Γ’ Έτος)
Αμέλια: Φωτεινή Καραγκαδάκη (Α’ Έτος)
Φωνή Υπηρέτριας: Γιάννης Μαθιουδάκης (Β’ Έτος)
Μαρία Χοσέφα: Στέλλα Φραντζεσκάκη (Δ’ Έτος)
Προυτένθια: Νικολέττα Κωμοδρόμου (Γ’ Έτος)

Βοηθοί: Γιάννης Μαθιουδάκης (Β’ Έτος), Μάριος Μαραγκουδάκης (Δ’ Έτος), Γιάννης Καλλέργης

– Οποίος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει την προβολή να μας στείλει μήνυμα στο inbox κι εμείς θα τον ενημερώσουμε αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

“Αγρότης μόνος ψάχνει παραμύθια” (Παράσταση για Παιδιά)

Ο Θεατρικός Περίπλους θα περιμένει όλους τους μικρούς του φίλους κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θεατράκι του (οδός Φρυγανάκη 46), για ένα μαγικό ταξίδι σε έναν παραμυθένιο κόσμο, με κέφι, χαρά, ζωντανή μουσική και τραγούδια!!!
Ο αγρότης και η παρέα του θα συναντήσουν στην φάρμα των παραμυθιών τον Κόρακα και την Αλεπού που προσπαθεί να του κλέψει το τυρί, την κοτούλα και τους φίλους της αλλά και μια μουσική παρέα από μια γάτα, ένα κόκορα, ένα γάιδαρο και ένα σκύλο που αναζητούν μια καλύτερη ζωή!! Πολλές ακόμα εκπλήξεις σας περιμένουν…!!!

Παίζουν: Θωμάς Καντιφές, Μαρία Καντιφέ, Άννα Τζανιδάκη, Νικόλ Μιτσοπούλου,

Βαγγέλης Λινοξυλάκης (αρμόνιο)

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 2 ετών και πάνω.

Προσοχή! Ο αριθμός των θέσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένος!!

Θα μας βρείτε στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου (οδός Αγίου Φραγκίσκου 2) κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, 11π.μ.-2μ.μ.

Κλείστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα της Viva!

Γενική Είσοδος:12 ευρώ

Παραστάσεις:

Κάθε Σάββατο και Κυριακή από 9 Οκτωβρίου έως 7 Νοεμβρίου

Ώρα έναρξης: 17:30

Θεατρικός Περίπλους: Φρυγανάκη 46, Ρέθυμνο

 

Πληροφορίες: 6945458516

Οδηγίες για τον Covid19 και την παρακολούθηση παραστάσεων

COVID19:

Το θέατρο του Θεατρικού Περίπλου λειτουργεί σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, ως μεικτός χώρος:

Για την είσοδό σας είναι απαραίτητο να έχετε:

ΕΝΗΛΙΚΕΣ:
– Εάν είστε εμβολιασμένοι: το πιστοποιητικό εμβολιασμού σας και την ταυτότητά σας ή άλλο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (είναι απαραίτητο να έχουν συμπληρωθεί 14 μέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού)
– Εάν έχετε νοσήσει: πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν) και την ταυτότητά σας ή άλλο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας
– Εάν δεν έχετε εμβολιαστεί: βεβαίωση αρνητικού Rapid test (ταχείας ανίχνευσης) που έχει γίνει έως και 48 ώρες πριν και την ταυτότητά σας ή άλλο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας

ΠΑΙΔΙΑ:
– Οι ανήλικοι από 12 ετών και άνω, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση αρνητικού Rapid test (ταχείας ανίχνευσης) που έχει γίνει έως 48 ώρες πριν την παράσταση, καθώς και την ταυτότητά τους ή άλλο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας.
– Οι ανήλικοι 4 έως 11 ετών, θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση αρνητικού Self test (αυτοδιαγνωστικού ελέγχου) που έχει γίνει έως 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη παράσταση υπογεγραμμένη από τον γονέα ή κηδεμόνα τους.

– ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεκτές γίνονται ΜΟΝΟ οι βεβαιώσεις αρνητικού Rapid/Self test που εκδίδονται από το gov.gr. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση είναι η καταχώρηση του αποτελέσματός σας στο μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από το εργαστήριο το οποίο διενήργησε τον έλεγχο (ζητήστε επιβεβαίωση από το εργαστήριο για την καταχώρησή του).

– ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους θεατές άνω των 4ων ετών.

2 ήμερο Σεμινάριο Θεάτρου “Πριν ανέβω στη σκηνή”

Διήμερο σεμινάριο υποκριτικής με την Μαρία Καντιφέ

«ΠΡΙΝ ΑΝΕΒΩ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ»

 

Η ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής Μαρία Καντιφέ, λίγο πριν την εκκίνηση των μαθημάτων του «Σχολείου Θεάτρου»,  μοιράζεται τα πρώτα βήματα και τα απαραίτητα θεατρικά εργαλεία που χρειάζονται για να ανέβει κάποιος στη σκηνή μέσα σε ένα διήμερο Σεμινάριο διάρκειας 8 ωρών.

Όσοι λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία μέσα από ειδικές ασκήσεις και δοκιμές που αφορούν στην ενεργοποίηση του σώματος, του λόγου, και του συνόλου των εκφραστικών μέσων αλλά και με μια γνωριμία με τις βασικές αρχές της δημιουργίας ενός ρόλου, να έρθουν σε επαφή με την διδακτική μέθοδο της Μαρίας Καντιφέ. Η ηθοποιός, η οποία διδάσκει υποκριτική εδώ και 15 χρόνια, έχει δημιουργήσει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης βασισμένο στην εμπειρία της πλάι σε μεγάλους δασκάλους του νεοελληνικού θεάτρου, το οποίο με τα χρόνια και τις επιτυχίες των εκπαιδευόμενων θεωρείται πλέον αναγνωρισμένο και επιτυχημένο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες και δεν χρειάζεται κάποια προηγούμενη θεατρική εμπειρία για να μπορέσει κάποιος να το παρακολουθήσει.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημέρες διεξαγωγής:  Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Οκτωβρίου

Ώρες: 6μ.μ.-10μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής στα: 6943688972 και info@theatrikosperiplous.gr (στείλτε mail με τίτλο «Πριν ανέβω στη σκηνή – εγγραφή»)

Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου σε συνεργασία με την Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου.

“Δασκαλογιάννης” Καλοκαίρι 2021

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ (03/08) ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ

Ο «Δασκαλογιάννης» έρχεται από τον Θεατρικό Περίπλου

Έπειτα από το πολύμηνο διάστημα καραντίνας που κράτησε κλειστά τα θέατρα, ο Θεατρικός Περίπλους επιστρέφει – μετά από το επιτυχημένο ανέβασμα του «Κατσούρμπου» –  τιμώντας τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, παρουσιάζοντας το καλοκαίρι στην Κρήτη την παράσταση: «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ», η οποία είναι βασισμένη στο λαϊκό έπος που γράφτηκε προς τιμήν του Κρητικού Επαναστάτη!

Ο Δημήτρης Καραβιώτης ως Δασκαλογιάννης, Φωτογραφία: Άννα Τζανιδάκη, Θεατρικός Περίπλους 2021

Ο ηθοποιός Δημήτρης Καραβιώτης, γνωστός από τους ρόλους του σε επιτυχημένες αθηναϊκές παραγωγές, μετά από τις τελευταίες συμμετοχές του στο «Τρίτο Στεφάνι» που ανέβηκε στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ τον περασμένο χειμώνα καθώς και στην επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες» συνεργάζεται με τον Θεατρικό Περίπλου και μεταμορφώνεται επί σκηνής στον γνωστό Κρητικό Επαναστάτη, του οποίου την ζωή και το μαρτυρικό τέλος σκηνοθετούν η Μαρία Καντιφέ και ο Θωμάς Καντιφές. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Θανάσης Παπαθανασίου.

Ρέθυμνο:

Πέμπτη 24 & Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, Θέατρο «Ερωφίλη» (Φορτέτζα Ρεθύμνου)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 22,23 και 24 Ιουνίου στο Κιόσκι των 4ων Μαρτύρων, 10π.μ.- 2μ.μ.

Ηράκλειο:

Τρίτη 03 Αυγούστου 2021, Ανοιχτό Θέατρο Πύλη Βηθλεέμ

Πληροφορίες: 6945458516

www.theatrikosperiplous.gr

Παρά τις δύσκολες συνθήκες αλλά και την αβεβαιότητα της πανδημίας, ο Θεατρικός Περίπλους, πάντα δίπλα στο θεατρόφιλο κοινό του, τηρώντας όλα τα μέτρα για την προστασία τόσο των θεατών του, όσο και του προσωπικού του, βρίσκεται ξανά κοντά σας για ένα χαρούμενο, δημιουργικό και άκρως… θεατρικό καλοκαίρι!

 

Το κείμενο βασίστηκε στο λαϊκό έπος του Μπάρμπα – Παντζελιού “Το τραγούδι του Δασκαλογιάννη”

Διασκευή Κειμένου: Δημήτρης Καραβιώτης

Σκηνοθεσία: Μαρία Καντιφέ – Θωμάς Καντιφές

Σκηνογραφία: Θωμάς Καντιφές

Μουσική: Θανάσης Παπαθανασίου

Φωτισμοί: Άννα Τζανιδάκη

Χειρισμός Ήχου: Γιάννης Μαθιουδάκης

Υπεύθυνη Φροντιστηρίου: Εύη Καννά

Βοηθός: Μάριος Μαραγκουδάκης

 

Φωτογραφίες: Άννα Τζανιδάκη

Δημιουργία  Αφίσας: Γιάννης Καλλέργης

Δημιουργία Προγράμματος: Άννα Τζανιδάκη

Επιμέλεια κειμένων: Γιάννης Μαθιουδάκης, Άννα Τζανιδάκη

 

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Πρόδρομος Καραδελόγλου (Λύρες, Λαούτο, Πνευστά)

Θανάσης Παπαθανασίου (Κρουστά, Προγραμματισμός)

Τραγούδι: Στέλλα Σειραγάκη

Φωνητικά: Μαρία Καντιφέ

 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Άννα Τζανιδάκη

Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρία Καντιφέ

“Καλά Χριστούγεννα Θείε Σκρουτζ”: 1 και 2 Ιανουαρίου 2021

Ο Θεατρικός Περίπλους σας εύχεται Χρόνια Πολλά και ένα Χαρούμενο και Ευτυχισμένο 2021

και, σαν ένα μικρό δώρο, σας προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε online την παράστασή του : “Καλά Χριστούγεννα Θείε Σκρουτζ”

(βασισμένο στη νουβέλα του Charles Dickens: “Christmas Carol” ).

Η προβολή θα είναι διαθέσιμη σε αυτή τη σελίδα από τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς έως και τα ξημερώματα της 3ης Ιανουαρίου.

Η παράσταση που θα παρακολουθήσετε ανέβηκε στον Θεατρικό Περίπλου την χειμερινή περίοδο 2017-18

(Επισημαίνεται πως η βιντεοσκόπηση, που έχει γίνει για λόγους αρχείου,  δεν είναι δυνατόν να αντικαταστήσει την ζωντανή εμπειρία της παράστασης.)

Λήψη Video: Γιώργος Γαβαλάς


Ο Θεατρικός Περίπλους είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο το οποίο προσφέρει στον τομέα του πολιτισμού από το 1988 μέχρι και σήμερα χωρίς να επιχορηγείται από πουθενά. Κάθε οικονομική βοήθεια θα ήταν πολύτιμη για εμάς, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα, όπου παρά τις αμφίβολες συνθήκες εμείς επιμένουμε να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε τις επόμενες θεατρικές στιγμές μας μαζί σας, που τόσο χρειαζόμαστε όλοι.

Εάν επιθυμείτε να συνεισφέρετε με μια δωρεά (οποιουδήποτε ποσού όσο μικρό κι αν είναι) θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες (εδώ).


Συντελεστές:

Διασκευή Κειμένου – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία : Θωμάς Καντιφές
Συντονισμός σκηνών και υποκριτική εποπτεία: Μαρία Καντιφέ
Μουσική: Αντώνης Ζαχαράκης
Κοστούμια: Ατελιέ «4 Stage»
Κατασκευή Σκηνικού: Μάριος Μαραγκουδάκης, Άννα Τζανιδάκη, Εύη Καννά
Χορογραφίες: Θωμάς Καντιφές, Μαρία Καντιφέ
Μουσική διδασκαλία: Μαρία Καντιφέ, Βαγγέλης Λινοξυλάκης
Τραγούδι: Ο θίασος
Χειρισμός ήχου: Εύη Καννά
Φωτισμοί: Μάριος Μαραγκουδάκης
Φωτογραφίες: Γιώργος Γαβαλάς
Φωτογραφία Αφίσας: Μαρία Σκορδίλη
Φροντιστήριο: Εύη Καννά
Επιμέλεια προβών: Άννα Τζανιδάκη
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο studio Ypoga

 


Παίζουν: 
Εμπενέζερ Σκρουτζ: Θωμάς Καντιφές
Μπομπ Κράτσιτ: Μάνος Κανδυλάκης
Φρεντ: Βαγγέλης Λινοξυλάκης
Κυρίες Φιλοπτώχου: Άρτεμις Ψωμά, Βαγγελιώ Μενιουδάκη
Φάντασμα Μάρλεϋ: Αντώνης Παλιεράκης
Πνεύμα περασμένων Χριστουγέννων: Ιφιγένεια Κίκη
Μικρός Σκρουτζ: Γιώργος Μαρκουλιδάκης
Φάνη: Ελίνα Πρινιανάκη
Φέζγουικ: Γιάννης Σταθάκης
Μπελ: Άννα Τζανιδάκη
Πνεύμα τωρινών Χριστουγέννων: Μανούσος Κλάδος
Κυρία Κράτσιτ: Στέλλα Φραντζεσκάκη
Μάρθα Κράτσιτ: Μαρία Σκορδίλη
Μικρούλης Τιμ: Παναγιώτης Γρηγοράκης
Άγνοια και Ανάγκη: Γιώργος Μαρκουλιδάκης, Ιωάννα Μενιουδάκη
Σύζυγος Φρεντ: Ελίνα Πρινιανάκη
Επισκέπτες: Γιάννης Σταθάκης, Βαγγελιώ Μενιουδάκη
Ζητιάνες: Άννα Τζανιδάκη, Άρτεμις Ψωμά